Хасково

Започва делото на община Хасково срещу Георги Иванов за разрушаването на затвора

В понеделник ще е първото заседание по гражданското дело по подадената искова молба от Община Хасково против бившия кмет Георги Иванов, съобщават от Хасковския окръжен съд.

Както Haskovo.info писа, общината иска Иванов да бъде осъден да заплати 89 000 лв. обезщетение за причинени имуществени вреди от неправомерно разрушаване на общинско имущество – сградата на Хасковския затвор, обявена за паметник на културата с национално значение. Неговото премахване е извършено в изпълнение на издадена от Иванов заповед, за което е осъден с влязла в сила присъда. Също така се претендира бившият кмет да заплати на Община Хасково 25 636 лева лихва върху обезщетението.

Haskovo.info припомня, че Георги Иванов беше окончателно осъден миналата година от Върховния касационен съд на 1 г. условно с 3 г. изпитателен срок и на 2 г. лишаване от право да заема държавна или обществена длъжност, свързана с ръководство, контрол или стопанисване на публично имущество.

В наказателното производство не са били обект на разглеждане гражданско-правните последици от деянието – претърпени имуществени вреди за собственика на сградата, в резултат на нейното премахване. Тези вреди се претендират с подадената от Община Хасково искова молба.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Янко Митев
Янко Митев
03.10.2020 9:57 9:57

Град на абсурда! За това че този който построи в Хасково много повече от всички преди и след него. Дори повече от колкото трябва под съд за това че разрушил?

гражданин
гражданин
03.10.2020 14:28 14:28
Отговор до  Янко Митев

Беше си кретен отвсякъде. Колко бизнес начинания е провалил от алчност да вземе рушвет. Това никой не отчита. Гледате само плочките по центъра. А колко е крал . Милиони извлякоха . И изнудваше фирмите да “ даряват“ за кича на Ямача.

Хасковлия
Хасковлия
03.10.2020 14:02 14:02

Не бе, трябва да го вкарат в затвора за това, че открадна повече от всички преди и след него, никой не го съди за строежи!

Back to top button