Хасково

„Звездица“ откри Фестивала на камерния танц

ТА Звездица - Кукли

ТА Звездица – Кукли

С четири изпълнения на танцов ансамбъл „Звездица“ тази вечер бе открит Фестивалът на камерния танц и танцовото шоу в Хасково. Конкурсът, който се провежда за осма поредна година, стартира с надпреварата в стил български народни танци.

Изпълненията се оценяват от тричленно жури с председател хореографа и преподавател от Нов български университет Мария Евтимова.

Пожелание за една оспорвана борба между участниците и приятни мигове с изкуството на танца, пожела заместник – кметът Кирил Керанов.

ТА Звездица - Клюкарки

ТА Звездица – Клюкарки

Фестивалът на камерния танц и танцовото шоу ще продължи до 2 май. Утре ще се представят участниците в стиловете танцово шоу, класически и характерни танци. 

Победителите в отделните стилове ще получат грамоти, дипломи, купи и парични награди. Ще бъде присъдена и специалната купа на кмета на Хасково Георги Иванов.

Фестивалът се организира от община Хасково и Младежки център съвместно с Българската спортна танцова федерация и Българската танцова организация.  За първи път тази година конкурсът е национална квалификация за участие в Европейското първенство по танцово шоу в Унгария и национален турнир по класически и характерни танци. 

Близо 260 участници от София, Варна, Велико Търново, Пловдив, Димитровград, Тетевен, Попово, Костенец и Белово ще излязат на сцената в спортна зала Дружба

ТА Звездица - Заешката

ТА Звездица – Заешката

ТА Звездица - Бригадири

ТА Звездица – Бригадири

ТА Златна тракия

ТА Златна тракия

ТА Акцент

ТА Акцент

И кметът Георги Иванов присъстваше на фестивала

И кметът Георги Иванов присъстваше на фестивала

Зам.-кметът Кирил Керанов откри фестивала

Зам.-кметът Кирил Керанов откри фестивала

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
30.04.2010 23:30 23:30

a koi obra nagradkite a PERIA … nai dobrite

Back to top button