Арменците в Хасково осъдиха войната в Карабах, помолиха се за мир

Хасково

Арменците в Хасково осъждат с декларация агресията и военното настъпление на Азербайджан по цялата гранична линия на Република Арцах (Карабах), започнало сутринта на 27 септември.

Те призовават властите на България, европейските и международните структури решително да осъдят действията на Азербайджан, които определят като провокативни и причина за загубата на стотици човешки животи, включително и сред мирното гражданско население.

Арменци

„Изразяваме своята солидарност и пълна подкрепа към майка Армения и Република Арцах, към военните сили на Република Армения и Отбранителната армия на Арцах в борбата им за свобода и в усилията им за изграждане на мирна, безопасна и процъфтяваща страна. Призоваваме Арменската общност в България, както и цялата арменска диаспора по света още повече да активират действията си в полза на Армения и арменския народ“, се казва още в декларацията. Пусната е и подписка в нейна подкрепа, като се събират и дарения в помощ на арменския народ.

Арменци

В църквата „Сурп Степаннос“ (Свети Стефан) арменците почетоха жертвите от войната и се помолиха за мир. Молебен тази вечер се отслужва в арменските църкви в Пловдив, Русе и София.

 

3 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.