Любопитно

Откриват лова за глигани в Хасковско

Днес се открива новият сезон за лов на местен дребен и едър дивеч и груповия лов на дива свиня.

Преди старта хасковското ловно сдружение бе домакин на работна среща с представители на ловните дружества от общините в Хасковска област, които се намират на територията, контролирана от Регионалната дирекция на горите в Кърджали. На форума инж. Светлан Стайков от РДГ-Кърджали разясни прилагането на методиката за мониторинг на дивата свиня на територията на страната, чийто срок е 15 ноември. Данните за наблюдението, направено по време на проведените първи четири ловни излета за групов лов на дива свиня, ще бъдат представени в Изпълнителна агенция по горите. На основата на тези данни ще се изяснят реалните запаси по места от този дивеч.

На свой ред хасковското сдружение направи инструктаж на председателите на ловни дружинки и ръководителите на ловните излет. Сред темите на срещата бе и превенцията за ограничаване разпространението на болестта африканска чума по свинете, която налага стриктно изпълнение на мерките за биосигурност и дезинфекция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button