Хасково се включи в Световния ден на ходенето

Любопитно

Хасково се включи в Световния ден на ходенето – 4 октомври. От общината раздаваха тениски на желаещите да повървят по централната алея на парк „Кенана“.

Към инициативата се присъединиха малки и големи. Маршрутът беше от входа на парка до лятното кино. Целта е да се подкрепи здравословният начин на живот и движението.

Ходене

Димитровград също се включи в проявата. Там маршрутът беше в парк „Марица“.

Проявата се организира от Българска федерация спорт за всички с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта и се провежда за 28 пореден път. Денят на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2020 г. и Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР 2020“. Световният ден на ходенето е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания с физически активност и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

 

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.