Регион

Четирима нови почетни граждани на Харманли за 500-годишния юбилей

Тържествена сесияС тържествена сесия на общинския съвет Харманли чества днес празника на града. Четирима заслужили харманлийци бяха удостоени със званието „почетен гражданин“. Това са отец Атанасий Странски, Иван Еджиев, Ангел Бонев и Стефан Чернев.

Послучай 500-годишнината на Харманли през есента тук ще пристигнат представители на няколко европейски града, които също стават на 500 години, съобщи кметът Михаил Лисков. Вероятно с тях ще бъдат подписани споразумения за сътрудничество.

На празника днес присъстваха народни представители, областният управител на Хасково Румен Данев, кметове на съседни общини, старозагорският митрополит Галактион и много гости.

По-рано бе отслужена тържествена литургия по случай празника на Харманли. На площада пред общината местни групи изнесоха концерт. Кулминацията на празничния ден е тази вечер. В 19:30 за харманлийци ще пее Лили Иванова.

Още за празника на Харманли вижте във видео репортажа

 Тържествена сесия  Тържествена сесия

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button