Любопитно

Представят „През лабиринта на живота“ на ген. Янко Янев

Книгата „През лабиринта на живота“ ще бъде представена във вторник от 18 ч. във Военния клуб в Хасково. Неин автор е о. р. ген. Янко Янев.

Книгата е изградена върху спомени за живота в казармата в Хасково. Героите са реални личности, някои от които живеят в града.
О. р. ген. Янко Янев е роден в село Динево. След техникум в Хасково се дипломира във ВНВУ „Васил Левски“, а след това във Военната академия „Георги С. Раковски“ в София и Военната академия на Генералния щаб на Въоръжените сили на Руската федерация в Москва. По-късно завършва Великотърновския университет със специалност „Счетоводство и контрол“.

Заемал е длъжностите командир на взвод, командир на рота, командир на батальон, началник на оперативно отделение в щаб на дивизия, началник-щаб на дивизия, началник на оперативен отдел на армия, командир на дивизия, заместник-командир на армейски корпус, командир на бригада и командир на учебна база. През 2003 г. е удостоен с висше военно звание бригаден генерал. Пенсионира се през 2007 г. Председател е на областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гост
Гост
05.10.2020 13:37 13:37

Тия служиха на Русия, не на България!!!

Анонимен
Анонимен
05.10.2020 17:45 17:45
Отговор до  Гост

Ти си от чикия правен. Питай баща си

Back to top button