Хасково

Двама от побойниците от „Смирненски“ наказани с преместване

АгресияДве от момчетата от ОУ „Христо Смирненски“, били шестокласник от Спортното, са наказани с преместване в друго училище. Третото момче е с предупреждение за преместване, съобщи за Haskovo.info началникът на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов.

Той допълни, че според Правилника за прилагане на Закона за народната просвета ако ученик бъде наказан 30 дни преди края на учебната година, наказанието влиза в сила от следващата. Така двете момчета трябва да бъдат преместени през септември. Тъй като обаче на тях им предстои кандидатстване, ако бъдат приети в някоя от елитните гимназии в града, преместването им в друго училище става безпредметно.

Haskovo.info припомня, че на 19 април трима седмокласници от ОУ „Христо Смирненски“ са били на голямото междучасие шестокласник от Спортното. Два часа по-късно приятели на битото момче от Х и ХІ клас на свой ред напердашили седмокласниците от основното училище.

Какво ще се случи с побойниците от Спортното все още не ясно, допълни Панайотов. Той обаче бе категоричен, че среща между ръководствата и родителите на провинилите се ученици ще има. Инициативата е на директора на основното училище Венко Точевски.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.05.2010 15:41 15:41

Наказани ееее най после поне едно наказание в това „ЕЛИТНО“ училище.

А вярно ли е че там миналата година осмокласници си вадили нож по време на час. Не в междучасието.

Анонимен
Анонимен
03.05.2010 16:48 16:48

Господи, какво наказание!

Анонимен
Анонимен
03.05.2010 17:06 17:06

не не е вярно аз бях в 8 клас

gost
gost
03.05.2010 19:44 19:44

а за кандидат мутрите от спортното няма те още от сега ги правят НЕДОСЕГАЕМИ

Back to top button