Регион

Откриха двама нелегални скрити в кабината на камион на Капитан Андреево

50-годишен турски шофьор на камион е обвинен в опит да преведе от Турция в България двама чужденци, съобщават от прокуратурата.

Мъжът е извършвал курсове с товарния си автомобил Волво от Турция до Нидерландия. Двамата чужди граждани искали да отидат до Германия, но тъй като нямали необходимите документи, за да напуснат легално Турция, се свързали с каналджия, който да им помогне. Той им обяснил, че щели да пътуват нелегално с камион.

На 2 октомври вечерта двамата чужди граждани заедно с каналджията тръгнали с кола от Истанбул, като се отбили по страничен път. Там бил спрял камионът, а водачът стоял до кабината на колата. Шофьорът им посочил да се качат в кабината на товарния автомобил и да се скрият на специално място зад седалките. На 3 октомври те били открити от граничните полицаи на ГКПП „Капитан Андреево“.

Турският шофьор е задържан до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button