Любопитно

Хасковска гимназия с тържество за деня на учителя

Международният ден на учителя беше отбелязан тържествено в хасковската ПГДС „Цар Иван Асен II“, съобщават от гимназията.

Ученическият съвет и ръководството на гимназията изненадоха приятно учители и ученици. В емоционалното си обръщение към учителите Елена Митрева от 11б клас цитира Робърт Фрос, който казва: „Има два вида учители – такива, които те заливат с толкова много информация, че оставаш скован, и такива, които само с един малък подтик, ти вдъхват сила, с която можеш да скочиш чак до небето“. С усмивка Елена пожела на осмокласниците да имат учители, които да ги карат да докосват звездите.

Поздрав към колегите си отправи и директорът Маргарита Топалова. Тя акцентира върху учителството като предизвикателство, изпитание и мисия и пожела на учителите да носят светлина, да вдъхновяват и да бъдат компаса, който активира магнитите на любопитството и знанието у учениците, припомняйки им, че „добрият учител развива способностите на учениците си до предела им, а великият учител ги кара да преодолеят този предел“.

Към празника се присъедини и Петя Стойчева, представител на Обществения съвет. Тя определи учителите като пазители на онова наследство, което съхраняваме като история и традиция и пожела на всички сила, упоритост и търпение по дългия път на знанието.

Празник

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button