БСП в Хасковско свали политическото си доверие от Елена Йончева

Хасково

Общинските председатели на БСП в област Хасково свалиха политическото си доверие от Елена Йончева, съобщават от партията.

Четири години след като журналистката беше издигната от социалистите от Хасковско за депутат, а преди две години и за евродепутат, членовете от областта снеха политическото си доверие от Елена Йончева, казват от БСП. Председателите на общински партийни организации от област Хасково заявяват в декларация, че уверено застават зад позицията на младежите-социалисти от региона и като тях са неприятно изненадани от твърденията на евродепутата, тиражирани през последния месец.

„Сега, когато цялата партия вдигна уверено очи и застана зад промените, защитени чрез прекия избор за председател и потвърдени на юбилейния 50-и Конгрес на БСП, няма нищо по-добро от единството в борбата за истината и волята да работим безкористно за върховенството на закона у нас и по-доброто бъдеще на България за всички“, пишат хасковските общински председатели в документа. Те казват, че са изненадани от Йончева, която сякаш била забравила за съвместните усилия срещу корупцията и водещата роля на ГЕРБ в нейното срастване с държавата. „Не може да си близък и да вярваш на нашата общност само когато застанем като стена зад теб и ти се доверим, че можеш да защитиш посланията ни, а да забравиш това, когато някой друг погъделичка твоето его. Казват, че войната изяжда натрупаното в мир. Войната няма очи нито за съвместно извървените крачки, нито за полезните поуки от тях“, се казва още в декларацията.

Общинският председател на партията в Хасково Камен Тодоров коментира пред Haskovo.info, че доверието към Йончева се снема заради последните й медийни изяви с риторика, насочена към тези, срещу които са й гласували доверие. Всичко това ставало в момент, в който партията е обединена и консолидирана. По думите на Тодоров, изявите на Йончева обслужват Бойко Борисов и мафията.

 

6 коментара

  • Тя пък една партия… и то пък едно доверие… , просто навремето някой ви е казал за кого да гласувате. Както ще стане на следващите избори. На какви се правите, на демократи ли?

  • Да живей, оле! По-смешни сте вече и от ГЕРБ. Ако утре кака ви Корни ви я спусне, доверието ви ще възкръсне. А само как я подкрепяхте! Послушни смешници, взели се за алтренатива!

    • Издигнаха я по „препоръка“ отгоре, снемат доверие по поръка от горе. Хасковското БСП не го бръснат за нищо. Коя е Масларова, та е шеф на областното ръководство на БСП. И тя „лидер“… От какъв зор Йончева бе начело на хасковската листа? Членовете на БСП толкова ли за нищо не стават, та им натресоха „водач“ безпартиен?

  • Спряха парите на хлапето и то започна да снема доверие… Сега освен и тя да му отнеме “солидния“ трудов стаж

  • Срам и позор за хасковските социалисти! Вместо да защитите тази смела жена, снемат си доверието от нея. А тя толкова много разкрития направи за престъпленията на ГЕРБ и координатора му Д. Добрев. Вашата работа стана направи добро изяж л… но! В мое лице загубите един ваш гласоподавател! Ами и какво да се очаква от от Е. Масларова – координатор на БСП за областта!

  • Срам и позор за хасковските социалисти! Вместо да защитите тази смела жена, снемат си доверието от нея. А тя толкова много разкрития направи за престъпленията на ГЕРБ и координатора му Д. Добрев. Вашата работа стана направи добро изяж л… но! В мое лице загубите един ваш гласоподавател! Ами и какво да се очаква от от Е. Масларова – координатор на БСП за областта!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.