Регион

„Ответен удар“ на военния полигон край Хасково

Тактическото учение с бойни стрелби „Ответен удар – 2020“ на учебния полигон „Корен“ край Хасково завърши успешно, съобщават от Министерството на отбраната.

Основният състав и техника в него бяха от 31-ви механизиран батальон на 2-ра механизирана бригада с командир подполковник Светослав Годинов, което се проведе през изминалата седмица.

Военни

По време на учението военнослужещите изпълниха задачи по придвижване и заемане на батальонен район за отбрана, управление действията на формированията, неутрализиране на тактически въздушен десант, пълна специална обработка на техника и личен състав, действали в заразена среда, медицинска евакуация на ранени военнослужещи, както действия в отбрана и настъпление.

Военни

При изпълнението на съвместните задачи със силите и средствата от състава на Военновъздушните сили се получи отлично взаймодействие в тактическите действия с искане за огнево поразяване на резервите на противника посредством вертолети за огнева поддръжка и извършване на медицинска евакуация на тежко ранен военнослужещ с вертолет „Кугър“, както и пълен синхрон в действията при използване на авиационния ресурс за планиране на операция по блокиране и унищожаване на стоварен тактически въздушен десант на противника. За целта механизиран взвод от 31-ви механизиран батальон беше транспортиран с десантен вертолет до определен район за блокиране действията по придвижване на тактическия въздушен десант на противника, до пристигането на механизирана рота за неговото унищожаване.

Военни

Изключително полезно за военнослужещите беше отработването на тактическите действия при напускане на район, заразен с химически вещества, извършване на пълна специална обработка на техниката и личния състав, разузнаване и обработка на заразения район съвместно със специалисти по ядрена, химическа, биологическа защита и екология.

Военни

Военнослужещите демонстрираха висок професионализъм по време на тактическите действия за отразяване на контраатаката на противостоящите сили, преминаване в настъпление и преследването им с огневата мощ на механизираните формирования и танковете на придадената рота от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен.

В тържествена обстановка командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Стоян Шопов, който беше офицер, провеждащ учението, обяви края му и направи равносметка на постигнатите резултати. В обръщението си към участниците в учението той изказа своята благодарност за положените усилия и изтъкна високата им мотивация и концентрация при изпълнение на поставените задачи. Бригаден генерал Шопов акцентира и на спазването на мерките за безопасност по време на тактическите действия, както и на всички противоепидемични мерки с цел недопускане разпространението на COVID-19. Действията на ръководството на учението и участващите формирования бяха проверени от комисия от Сухопътните войски, ръководена от заместник- командира бригаден генерал Валери Цолов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button