Хасково

7 300 лв. глоби наложиха за месец от Екоинспекцията

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково е съставила 4 акта и е издала две наказателни постановления за 7 300 лв. през септември.

Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди е 853 лв. През месеца са извършени 122 проверки на 114 обекта.

Сред санкционираните е млекопреработвателно предприятия в Хасково за неспазване на емисионните норми за производствени отпадъчни води, изпускани в канализационните системи. Актове са съставени и на фирма от Свиленград за реализация на инвестиционно предложение в защитена зона, без проведена процедура по реда на Закона за биологичното разнообразие и на кравеферма, поради разширение и изменение на инвестиционно предложение без съгласуване.

През септември е прекратена нерегламентирана дейност с излезли от употреба автомобили в село Ръженово, община Маджарово, където теренът е почистен. На „Зеления“ телефон са постъпили 12 сигнала, 4 от които за бедстващи защитени видове птици, които са изпратени за лечение в центъра в Стара Загора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Иван
Иван
06.10.2020 12:13 12:13

За 30+ служители … горе-долу покриват разходите за служебните автомобили и тоалетна хартия. Кога ще престанат да паркират на тротоара на „служебния“ паркинг и пешеходците да няма от къде да минат …. Като журналисти отидете пред тяхната сграда и снимайте колите паркирани на тротоара … това е супер наглост от държавно учреждение на което ние сме купили коли с данъци и накрая да ходим по улицата !

Back to top button