Регион

Откриха двама иракчани скрити в кабината на тир

46-годишен турски шофьор на тир е обвинен в превеждането през ГКПП „Капитан Андреево“ на двама нелегални иракчани, съобщават от прокуратурата.

Мъжът работел като шофьор на товарен автомобил към турска фирма. Той извършвал курсове до Холандия. Негов познат го помолил да вземе двама иракчани и да ги закара нелегално до Германия, където за услугата щял да получи заплащане. Обвиняемият се съгласил. На 3 октомври близо до турския граничен пункт двамата иракчани на 20 и 21 г. пристигнали с автомобил. Обвиняемият ги качил в кабината на камиона и ги скрил на специално място до кушетките за спане.

На 4 октомври той пристигнал с управлявания от него камион на „Капитан Андреево“. При извършена проверка от дежурния граничен полицай в кабинета на автомобила били открити иракчаните, които били без необходимите документи за пътуване.

Шофьорът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button