Повишиха Хайгухи Бодикян в съдия във Върховния административен съд

Хасково

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет повиши 9 магистрати на длъжност „съдия“ във Върховен административен съд.

Сред тях е председателят на Хасковския административен съд Хайгухи Бодикян. Тя има една от най-високите оценки в конкурса – 5.95. На повишените магистрати е възложено да изготвят съдебните актове по обявените за решаване дела. Решенията на Съдийската колегия подлежат на обжалване в 7-дневен срок от обявяването им пред ВАС.

Haskovo.info припомня, че по-рано съдийската колегия на ВСС откри процедура за избор на председател на Хасковския административен съд. Причината за обявяването на конкурс за ХАС е, че на 7 декември изтича мандата на сегашния председател Хайгухи Бодикян.

8 коментара

  • Най-после една хубава новина специално за мен и за доста други хора които са яли „попарата“ на Бодикян. Много ще се радвам ако новият председател на Административния съд в Хасково бъде Цветомира Димитрова или Байнова!

    • Така или иначе това е селски съд. Така, че няма лошо някоя от тези две селянки да бъде.

  • Цветомира,Байнова коя.Кои бяха тия,че нещо нищо не ми говорят тия имена.

    • „Вагонян“ ли си Тъпакнян ли си? Ти явно си от някоя новопоявила се арменска планета. В Хасковския административен съд има само жени – съдийки и те са 7или 8 на брой заедно с шефката. Влез в сайта на Адм. съд Хасково и ще ги видиш дори как изглеждат, но вие арменците явно си живеете в друг свят.

  • ебаси мафиотската държава, само герберасти се издигат в корумпираната съдебна система.

  • Така ли никой не може да изкара 6.00, или да не бие на очи… Оценки проформа – подобно и на самите процедури!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.