Регион

Задържани шофьори за алкохол и дрога, 64 глобени при спецакцията на магистрала „Марица“

64 шофьори са глобени за различни нарушения при вчерашната спецакция на автомагистрала „Марица“, която продължи и вечерта, съобщават от полицията.

Заснети са и 120 шофьори с превишена скорост, връчени са 35 електронни фиша. Извършени са 630 проби за алкохол, две от които са положителни и 5 проби за управление след употреба на дрога, като една е положителна. Арестуван е 37-годишен софиянец с лек автомобил Хонда, чийто дрегер отчел 1.82 промила алкохол. Вторият задържан е 38-годишен харманлиец с Рено, който е шофирал след употреба на метамфетамин.

Haskovo.info припомня, че акцията беше основно срещу незаконната миграция и трафика на хора в Хасковска област. 23 нелегални бяха спрени на гръцката граница при опит да влязат в България. Шестима бежанци от центъра в Пъстрогор бяха спрени и върнати обратно.

Проверени са 1 980 български и чужди граждани, 1 049 автомобила, от които 135 камиона и 8 автобуса. Задържани са двама по двете образувани бързи производства. Иззети са 70 литра алкохол и 2 380 цигари без бандерол. В кола на 43-годишен чех са открити 200 цигари, в автомобил на 59-годишен харманлиец – 380 къса, а във Фолксваген, управляван от жител на село Елена на 39г. – 1 200 цигари. Останалите 600 папироси са иззети от колата на 32-годишна свиленградчанка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button