Регион

Близо 70 000 парфюма задържаха на Капитан Андреево

Близо 70 000 парфюма и тоалетни води са открити при проверки на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Една част са задържани поради съмнения, че са ментета, а друга е била укрита в личния багаж на пътници, влизащи в страната от Турция. Шофьорът на камион с турска регистрация, влизащ в страната от Турция, е представил редовни документи за превозваната стока – парфюми за Румъния. При проверка в товарното помещение митничарите установили, че пренасяните 56 887 парфюма и тоалетни води носят лога на 21 световноизвестни марки. В хода на проверката са открити и недекларирани 17 колета с 1 440 спортни обувки и 112 кашона с недекларирани 2 688 мокри кърпи.

При друг случай в автобус с 21 пътници, пътуващ за Румъния, в багажното отделение в чанти с личен багаж са открити недекларирани 800 парфюма, носещи лого известни търговски марки. Установено е, че ароматите са собственост на един от пътниците, турски гражданин. Само за първите пет дни от месец октомври митничарите са задържали 3 870 парфюма и тоалетни води, открити в леки коли и автобуси, пренасяни от 15 пътници, влизащи в страната от Турция.

За укритите стоки на нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button