Регион

400 военни и 90 машини с бойни стрелби на полигона край Хасково

Двуседмично полево лагерно обучение на артилерийски формирования от състава на Сухопътните войски се провежда на учебен полигон „Корен“ край Хасково, съобщават от Министерството на отбраната.

В него участват близо 400 военнослужещи с до 90 броя бойна, специална и спомагателна техника от военните формирования в Асеновград, Смолян, Благоевград, Враца, Пловдив и Мусачево. По време на подготовката ще се проведат бойни стрелби с артилерийските дивизиони от 4-ти артилерийски полк, със самоходните минохвъргачни батареи и противотанковите взводове на Бригадното командване – Благоевград, смесената минохвъргачна батарея и противотанковия взвод от 101-ви алпийски полк – Смолян.

Военни

Основната цел на подготовката е затвърждаване на способностите на артилеристите от Сухопътните войски за осигуряване на навременна и точна обща огнева поддръжка на маневрените формирования. Ще бъде обърнато особено внимание на воденето на бойни действия от артилерията с използване на дистанционно управляеми летателни системи за разузнаване и съвместно поразяване на целите.

Началник на лагерния сбор е заместник-командирът на 4-ти артилерийски полк в Асеновград подполковник Красимир Ташев, а контролът се осъществява от група от командването на Сухопътните войски, под ръководството на полковник Петър Кръстанов.

Haskovo.info припомня, че това е поредното военно учение на полигона тази есен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button