Димитровград е срещу изграждането на площадка за рециклиране на пластмасови отпадъци

Регион

Община Димитровград не подкрепя инвестиционното намерение, заявено от фиирма, за изграждането на площадка за извършване на дейности по третиране и рециклиране на отпадъци от пластмаса, съобщават от кметството.

Това е било потвърдено снощи на среща на кмета Иво Димов с жители на село Бряст. В нея са участвали още заместник-кметът Светослав Стойков, екологът на общината Пламен Митков и общинският съветник Божидар Петков.

Среща

Още на 17 февруари 2020 г. в писмо до РИОСВ – Хасково община Димитровград е реагирала срещу решението на директора на екоинспекцията да не се извършва оценка на въздействието върху околната среда. Общината е изразила становището си, че не подкрепя реализацията на инвестиционото намерение и счита за основателни притесненията на хората от селата Бряст, Здравец и Длъгнево, че заявеното намерение е потенциална заплаха за околната среда и човешкото здраве в района. Към писмото на общината от февруари е приложена и протесната подписка от жителите на трите села.

Един коментар по “Димитровград е срещу изграждането на площадка за рециклиране на пластмасови отпадъци

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.