Хасково

Още 3 училища с безжични мрежи за достъп до интернет в Хасковско

Професионалната гимназия по механоелектротехника „Стойчо и Кица Марчеви“ в Хасково е в списъка на училищата, класирани за изграждане или доизграждане на безжични мрежи за достъп до интернет. Министерството на образованието и науката е одобрило кандидатурите на още две учебни заведения в Хасковска област – началните училища с името на Отец Паисий в Харманли и в Симеоновград.

Училищата, заявили средства, ще получат суми в зависимост от броя на учениците. Финансирането е осигурено по националната програма на просветното министерство „Информационни и комуникационни технологии в системата на предучилищното и училищното образование“.

Достъпът до информационните и комуникационните технологии за съвременните деца е неразделна и все по-важна част от достъпа до образование, се казва в програмата. Електронизацията на учебния процес е ключов елемент на модерното училище, а навлизането на иновации, базирани на ИКТ, в системата на образованието оптимизира процеса на обучение и повишава неговата ефективност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button