Любопитно

Специални отличия за хасковски творци от „World Folk 2020“

Диригентът на Женски хор при Представителен ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“ Тонка Колева, художественият ръководител на Йоан Захариев и Симона Захариева към Детска градина №15 „Слънце“ Фанка Койнарова и художественият ръководител на Теодора Евтимова и Михаил Евтимов при ШНП „Зора-Зорничка“ към Народно читалище „Зора-1982“ – Хасково Иванка Топузова са отличени с Дипломи за съхранение и развитие на световните традиционни народни изкуства, съобщават от общината.

Информацията за отличното представяне на Фанка Койнарова, Тонка Колева и Иванка Топузова и техните възпитаници на Десетия световен шампионат по фолклор беше изпратена до кмета на община Хасково Станислав Дечев от президента на Европейската асоциация на фолклорните фестивали EAFF Калоян Николов.

Награди

Десетият световен шампионат по фолклор „World Folk 2020“ е част от Музикални празници „Euro Folk“. В тях участват музикални фестивали от различни европейски държави. Най-авторитетният от тях е Старопланински събор „Балкан фолк“, който вече е утвърден като фестивал №1 в Европа за традиционни народни изкуства.

Тази година Десетият световен шампионат по фолклор „World Folk 2020“ се проведе онлайн. В него са участвали над 100 колектива и индивидуални изпълнители. В творческата надпревара нашите художествени ръководители Тонка Колева, Фанка Койнарова и Иванка Топузова са спечелили Дипломи за съхранение и развитие на световните традиционни народни изкуства. Те ще им бъдат връчени официално от кмета на 13 октомври.

Haskovo.info припомня, че Лауреат първа степен на фолклорния шампионат стана Женският хор към Представителния ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button