Танкисти от резерва се събраха в Хасково

Любопитно

Висши военнослужещи от резерва от випуск 1969 година на военното училище във Велико Търново се събраха в Хасково.

Полковник Добри Стоянов е инициатор на ежегодните срещи на танкистите от резерва, а посещението им в Хасково е по покана на Тракийското дружество. Вече повече от половин век те организират срещи на випуска в градовете, където са били дислоцирани танковите полкове на Българската армия. Те се срещнаха със заместник-кмета на община Хасково Мария Вълчева, съобщават от кметството.

Среща

Юбилейни медали с лика на Капитан Петко войвода и сувенири от община Хасково получиха служилите в танковия полк в Хасково Радослав Кишкин, Стефан Стефанов и Симеон Вутев. По време на срещата те разказаха част от спомените си от Хасково. От името на историческата общност в града д-р Красимира Узунова пожела на офицерите от резерва здраве и отправи молба към тях да опишат спомените си, за да останат за поколенията, съхранени в златния фонд на Регионалния исторически музей.

Един коментар по “Танкисти от резерва се събраха в Хасково

  • Юбилейните медали с лика на Капитан Петко войвода са от Съюза на тракийските дружества в България! Когато се пишат подобни новини, е добре да се уточняват детайлите, в т. ч. и ролята на Хасковското тракийско дружество с председател К. Сарджев.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.