Регион

Близо 22 бона струвал концертът на Лили в Харманли

Тържествената сесия на общински съвет ХарманлиТочно 21 500 лева е платила община Харманли на Лили Иванова и нейните музиканти, за да изнесат концерт за юбилея на града. Хонорарът на певицата е бил 15 000 лева, още 6,5 хиляди са взели музикантите на примата на българската естрада. 

5 хиляди лева е получила за концерта си попфолк звездата Ивана, 3 хиляди – Виевската група, а 3,5 хиляди лева – Великотърновския музикално-драматичен театър за гостуването си с мюзикъла „Службогонци“,  уточниха от общинската администрация в града на Белоногата. Оттам публикуваха нарочно съобщение за изплатените хонорари на певците с цел да опровергаят „разпространявани слухове за астрономически цифри“.

„Като се има предвид ефектът от гореизброените изяви, включително от гледна точка на посещаемостта, се вижда че сумите, с които те са обезпечени, са съвсем приемливи и нямат нищо общо с баснословните хонорари, лансирани като слухове и коментари“, се казва в съобщението на община Харманли. Оттам уверяват, че  средствата за празничната програма не са дадени от бюджета на общината, а от дарения на граждани и фирми.

С дарения на колбасари и винари е бил организиран и коктейлът след тържествената сесия на Общински съвет – Харманли на 2 май, за който се говорело като за „скъпа  и прескъпа „кьор софра“.

От съседната община обявиха, че търсенето на спонсори продължава, тъй като засега „дарителските средства не покриват като цяло разходите по мероприятията от програмата по случай 500-годишнината на Харманли“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
станчо гълабаря
станчо гълабаря
10.11.2010 8:38 8:38

лиленце пиленце с малката пенсия няма пари за хляб горката,Полковник иванова- резил за армията -ма той май че и армия няма

Back to top button