Хасково

Само за минути 50 майки се подписаха против искането на НОИ да върнат майчинството си

ПодпискатаНад 50 подписа събраха само за минути майки от Хасково, които недоволстват срещу искането на НОИ да върнат обезщетенията, които са получили в периода, в който децата им са били на детска ясла и не са навършили 2 години.

Майките определиха акцията на НОИ като рекет и настояват директорите на детските заведения да ги уведомяват при приемането на детето.

Сред длъжниците на НОИ е и Красимира Трайкова. Тя е инвалид и дължи около 1 600 лева. Въпреки, че се придвижва с патерица дойде да се подпише. Пред Haskovo.info тя разказа, че когато детето й е било на 6 месеца тя е получила инсулт. По време на възстановителния период и последвалите операции детето е било настанено в детска ясла

Подписката ще бъде разпространена по магазини и институции в Хасково и в други градове. Вече стартира и интернет петиция за промяна на закона и обезщетението да се спира само на родители, които са дали децата си в социален дом, но не и на ясла.

По рано днес от териториалното поделение на НОИ съобщиха за Haskovo.info, че в областта се проверяват над 1 200 деца, които са записани в детски градини. Досега е приключена проверката на половината. Една трета от майките имат да връщат пари от получено майчинство.

Всеки може да подкрепи онлайн петицията на следния адрес:
http://bgpetition.com/maychinstvo/sign.html
Нужно е да въведете трите си имена, и-мейл и ако желаете – коментар. След това ще получите писмо, за да потвърдите гласа си.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Майка ти
Майка ти
07.05.2010 21:12 21:12

КЪДЕ СТЕ МАЙКИ????? ХАЙДЕ НА БУНТ!!!!!!!!

Петя
Петя
16.05.2010 12:26 12:26

НЕКА ВСИЧКИ ДА СЕ ОБЕДИНИМ И ДА СТАЧКУВАМЕ КАК ТАКА ЩЕ ВЗИМАТ РЕШЕНИЯ И КАК ЩЕ ИМ ВРЪЩАМЕ ПАРИ НАЛИ МНОГО СА НИ ДАЛИ ТА ДА ИМ ГИ ВРЪЩАМЕ И С НЯКЪКВИ НЕНОРМАЛНИ ЛИХВИ. СЪГЛАСНИ СМЕ ВСИЧКИМАЙКИ ОТ ПЛЕВЕН.

maika
maika
20.05.2010 12:31 12:31

Ника НОИ да си наеме служители ,който да си върщат работата в полза на общесвото.А не тези който не могат да ти обяснят за какво става въпрос и дори не могат да те насочат да си търсиш правата.Алт на такива служители,само тогаво ще има спаведливост и страта ни ще я бъде.

Мая Драганова
Мая Драганова
14.06.2010 21:13 21:13

НЕУВАЖАЕМИ УПРАВЛЯВАЩИ,
СПРАВЕТЕ СЕ С ДЛЪЖНИЦИТЕ ОТ ВАШИТЕ СРЕДИ-МУРГИНА И СИЕ!!!ЛИЧНО АЗ ИЗДЪХВАМ С ПЛАЩАНЕТО НА НЕПОСИЛНИ ТАКСИ НА ГРАДИНИ И ЯСЛИ,СЪС СКЪПОТО МЕДИЦИНСКО ОБСЛУЖВАНЕ И НЯМА Д А ВИДИТЕ СТОТИНКА ОТ МЕН!!!
ДА ВИ СЪДЯ ЛИ,СЛЕД КАТО СЛЕД РАЖДАНЕТО НА ВТОРОТО СИ ДЕТЕ ЧАКАХ ПЕТ МЕСЕЦА ДА ПОЛУЧА МАЙЧИНСТВО?!
ПЛАТЕТЕ МИ ПАРИТЕ,ПРИТЕСНЕНИЯТА И СЪЛЗИТЕ ОТПРЕДИ ЧЕТИРИ ГОДИНИ С ЛИХВИТЕ!!!
БОГ ДА ВИ СЪДИ!!!

Мая Драганова
Мая Драганова
14.06.2010 21:16 21:16

ВСЯКА МАЙКА,КОЯТО ВЪРНЕ ДОРИ И СТОТИНКА НА НОИ,Е ПРЕДАТЕЛКА КЪМ ВСИЧКИ,ДОРИ И КЪМ СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЕЦА!!!НЕ ЛИШАВАЙТЕ ДЕЦАТА СИ,ЗАДОВОЛЯВАЙКИ БЕЗУМНИТЕ ПРИЩЕВКИ НА КРАДЦИТЕ,КОИТО НИ ДОКАРАХА ДО „ПРОСЕШКА ТОЯГА“!!!БЪДЕТЕ БОРБЕНИ!!!

rosica jekova
rosica jekova
15.12.2010 19:22 19:22

eeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiii maiki nie sme s vas trqbva da se digne bunt nie maikite ot dimitrovgrad sme sas vas samo pi6ete molqvi da se saberem i da otivame pret prezidenta obadetemise 0884465488

мария иванова
мария иванова
21.02.2011 15:42 15:42

браво господа некъдърници.от къде на къде ще връщаме тия пари.ами нали пак сме се грижели за децата си,нали като са били болни сме им купували скъпите лекарства, и плащали скъпите ясли.нали уж държавата подпомага семействата.как се раждат и отглеждат деца с 220 лева.не ви е срам че оставяте децата гладни и искате от нас да връщаме мижавите пари с огромните лихви.майки,давайте да вдигнем глави и да защитим правата си.нека бъдем горди от това че сме родили и отглеждаме децата си в тая измислена държава.от димитровград съм,моля давайте да се организираме и да бунтуваме.тел 0878230254

Back to top button