За пети път Димитровград е с Етикет за иновации и добро управление

Регион

За пети път на община Димитровград е присъден Етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа, съобщават от кметството.

Етикетът е признание за успешно прилагане на принципите на добро демократично управление, качество на предоставяните публични услуги и добри практики при изпълнението на публичните политики. Въз основа на проучени политики в общините и анкетно проучване сред нейните граждани от независими експерти се определя степента на прилагане на принципите на добро управление. Това са Честно провеждане на избори, Представителност и гражданско участие, Отзивчивост, Ефикасност и ефективност, Откритост и прозрачност, Върховенство на закона, Етично поведение, Компетентност и капацитет, Иновации и отвореност за промени, Устойчивост и дългосрочна ориентация, Стабилно финансово управление, Човешки права, Културно разнообразие и социално единство, Отчетност. Етикетът е с валидност две години 2020 – 2022 г.

Днес, в Деня на българската община, на официална церемония в резиденция Бояна организирана от Националното сдружение на общините в Република България ще бъде връчен Етикета за иновации и добро управление на местно ниво.

 

Един коментар по “За пети път Димитровград е с Етикет за иновации и добро управление

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.