Хасково

Затварят част от Кърджалийска в сряда заради подмяната на водопровода

В сряда ще бъде преустановено движението по хасковския булевард „Освобождение“ в участъка от кръстовището с улица „Драгоман“ до кръстовището с булевард „Илинден“, съобщават от общината.

Причината е реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа. Разрешението за началото на строителните работи е от 8 октомври. За целта се въвежда Временна организация на движението по булевард „Освобождение“. Движещите се от булевард „Илинден“ към булевард „България“ се пренасочват по бул. „Илинден“ – бул. „Васил Левски“ – бул. „България“ – кръстовище с бул. „Освобождение“. Движещите се от бул. „България“ към бул. „Илинден“ се пренасочват по бул. „България“ – бул. „Васил Левски“ – бул. „Илинден“ – кръстовище с бул. „Освобождение“. Промените се сигнализират с пътни знаци Ж3 с надпис „бул. „Освобождение“ в ремонт“ и схема на обходния маршрут. Допълнително се поставят табели Т17 с надпис „Не важи за живущите“, като при пропускане на МПС на живущите, движението ще се регулира с регулировчик и ще се преустановява работата на машините. Временната сигнализация се поставя за период до 12 декември 2020 г.

Ремонтът на този най-критичен участък от пътната инфраструктура на Хасково е част от обществена поръчка за подмяна на водопроводи на улици с чести аварии и големи загуби на вода. Тя е обявена на основание писмо-искане от ВиК – Хасково. В обхвата на поръчката влизат следните участъци:

1. Реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в района между бул. „Съединение „, бул. „Раковски“ и ул. „Климент Охридски“ – дължина 1200 м.

2. Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа по бул. “Освобождение“ от бул. „Илинден“ до ул. “Македония“ – дължина 400 м.

3. Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа по ул. „Стефан Стамболов“ от ул. „Бобов дол“ до ул. „Мургаш- дължина около 350 м.

4. Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа в участък по бул. „Съединение“, от Областно пътно управление до шахта намираща се зад читалище „Заря“ – дължина около 500 м.

5. Изместване на хранителен водопровод от ул.“Панорама“ за кв.“Младежки хълм“, в района на стадион „Хасково“- дължина 350 м.

6. Изместване на хранителен водопровод от водонапорна кула „Юг“, в частта от „Стария басейн“ до ул. „Панорама“ – дължина 850 м.

7. Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа в района между ул. „Стара планина“, ул. “Кавала“ и бул. “България“ – дължина около 900м.

Общата стойност за реализиране на обект „Реконструкция вътрешна водопроводна мрежа на град Хасково“, обхващащ горепосочените седем подобекта, е 1 527 960 лв. с ДДС.

За финансиране на тези обекти са обявени обществени поръчки за Инженеринг – проектиране, упражняване на авторски надзор и изпълнение на СМР и Изготвяне на оценка на съответствието на инвестиционните проекти и упражняване на строителен надзор. Двете обществени поръчки са приключили и са избрани изпълнители.

Съгласно Споразумение между Община Хасково и МРРБ, предоставените финансови средства са в размер на 260 000 лв. Тези средства ще позволят изпълнение на строежите по т. 2 и т. 3.

След приключване на работата по подмяна на водопровода на бул. „Освобождение“ участъкът ще бъде асфалтиран.

7 коментара

  1. Трябва да бъде упоменато дали ще се спира водозахранването на райони,свързани с тези тръбопроводи! Или евентуално в коя част на деня в зависимите райони няма да има вода!
    Иначе е лесно да се цитира каква е обществената поръчка,но има важни подробности,касаеши водоснабдяването на половината град. Каква алтернатива за снабдяване с вода се има предвид?

  2. Евала най-после! 6 години ГЕРБ на власт първите. Мандата на Дечев ще свърши докато се сетите да направите нещо за града.

  3. Ако това всичкото посочено в 7-те точки го разкопаят едновременно, такъв транпортен хаос ще е в Хасково , че ни е бедна фантазията.А иначе факт е ,че нещо докато не се разтури няма да се оправи .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button