Любопитно

Четиридневни музикални дни в Хасково без конкурс за цигулари

45-те Музикални дни „Проф. Недялка Симеонова“ ще се проведат в Хасково от 22 до 25 октомври, съобщиха на пресконференция в общината.

Заради пандемията тази година в програмата няма да има традиционния конкурс за цигулари. Диригентът на хасковския камерен оркестър Цанислав Петков благодари на община Хасково за смелостта да организира подобни събития. Той посочи за пример други големи общини в страната, които заради епидемията от коронавирус са отменили всякакви масови прояви на открито и закрито до края на януари догодина. В същото време от община Хасково посочиха, че на предстоящите 4 концерта ще бъдат взети всичкии противоепидемични мерки – местата за зрителите ще са разредени, ще се носят маски, ще има дезинфектанти и няма да се позволява струпването на публика по входовете.

Пресконференция

Камерният ансамбъл Софийски солисти с диригент Пламен Джуров и солисти: Стоимен Пеев – цигулка и Евгени Николов – цигулка ще открие музикалните дни на 22 октомври в театър „Иван Димов“. Всички концерти са от 19 часа при свободен вход.

На 23 октомври в читалище „Заря“ ще е концертът на „Симфониета Враца“ с диригент Христо Павлов и солисти: Зорница Иларионова – цигулка, Георгиос Филаделфефс – пиано и Христо Захариев – фагот.

На 24 октомври е концертът на Камерния оркестър в театъра със солист Калина Христова – концертмайстор на Софийска Филхармония.

На 25 октомври отново в театър „Иван Димов“ музикалните дни ще закрият „Трио Арденца“ с гост-виолончелист Атанас Кръстев.

Програма

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button