Регион

Двама младежи с обвинения за прекарването на 11 мигранти в Свиленградско

Двама младежи на 21 и 17 г. са обвинени за подпомагането на 11 иракчани и сирийци незаконно да преминат през страната, съобщават от прокуратурата.

Те бяха хванати след гонка с полицията на 8 октомври. Както Haskovo.info писа, тогава униформените подадоха сигнал на 21-годишния водач на Фолксваген да спре. Той не се подчини и продължи към свиленградското село Левка, където беше спрян. В автомобила бяха 11 граждани на Ирак и Сирия. Те били влезли незаконно у нас през „зелена“ граница. Непълнолетният обвиняем също е бил в автомобила, като заедно с по-големия отишли да чакат и посрещнат мигрантите в близост до границата, след което трябвало да ги превозят във вътрешността на страната.

На 12 октомври Районна прокуратура – Свиленград е внесла искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми. Районен съд – Свиленград е определил на 21-годишиня мярка за неотклонение „задържане под стража“, а спрямо непълнолетния е взета мярка „Надзор на инспектор при Детска педагогическа стая“. Шофьорът е извършил настоящото деяние в изпитателния срок на предходно условно осъждане.

Определението на съда може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Хасково.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button