Иво Димов получи приза Европейски етикет за иновации и добро управление за община Димитровград

Регион

На тържествена церемония снощи в Резиденция Бояна кметът на Община Димитровград Иво Димов получи отличието Етикет за иновации и добро управление на местно ниво 2020 -2022 от Съвета на Европа. Кристалната статуетка и грамота бяха връчени на кмета от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на Годишните награди на НСОРБ за 2020 година, съобщават от кметството.

Както Haskovo.info писа, Община Димитровград получава признанието за пети пореден път. Етикетът е признание за успешно прилагане на принципите на добро демократично управление, качество на предоставяните публични услуги и добри практики при изпълнението на публичните политики. Въз основа на проучени политики в общините и анкетно проучване сред нейните граждани от независими експерти се определя степента на прилагане на принципите на добро управление. Това са: Честно провеждане на избори, Представителност и гражданско участие, Отзивчивост, Ефикасност и ефективност, Откритост и прозрачност, Върховенство на закона, Етично поведение, Компетентност и капацитет, Иновации и отвореност за промени, Устойчивост и дългосрочна ориентация, Стабилно финансово управление, Човешки права, културно разнообразие и социално единство, Отчетност. Етикетът е с валидност за период от две години.

Награда

Кметът на Димитровград и заместник-председател на УС на НСОРБ Иво Димов заедно с министъра на икономиката Лъчезар Борисов връчиха отличията в категория Общински инвеститор. Наградата се присъжда на компании, осъществили значими инвестиции в български общини, определени на база размер на инвестицията и прогнозируем брой работни места.

Тържествената церемония започна с изпълнение на Ансамбъла за народни песни и танци „Филип Кутев“.

Награда

 

4 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.