42 пилоти вече се записаха за състезанието в Хасково

Спорт

42 пилоти вече са заявили участие за четвъртия кръг от шампионата Затворен маршрут, който ще се проведе в събота и неделя в Хасково. Днес изтича срокът за записване, съобщи на пресконференция в общината директорът на състезанието Иван Бакърджиев.

Четири старта ще има на писта Хасково. Квалификациите започват в събота в 12 часа и ще продължат до 18 часа. Състезанието в неделя стартира в 10 часа. Пистата е обезопасена с 320 заграждения и допълнително подсигуряване на някои участъци с гуми. 70 охранители ще се грижат за реда и безопасността на зрителите. Бакърджиев увери, че е направена стриктна организация, която да не ограничава живеещите в квартал „Орфей“ и да ги възпрепятства в придвижването им по обходните маршрути.

Пресконференция

Цялото трасе от 3 120 метра е обхванато от камери, за да бъде проследена надпреварата в реално време. По трасето няма изменения – капацитетът му е за 28 автомобила в една серия.

Писта Хасково – Затворен маршрут се провежда за 11 път. Тази година хасковската публика ще може да аплодира местните пилоти Илия Вачев със „Ситроен Саксо 1600“ и Иван Анастасов с „Рено Меган 2000“. Най-възрастният пилот ще бъде 73-годишният Стоян Апостолов от Бургас.

Шампионатът се организира от Автомобилната федерация със съдействието на община Хасково.

Един коментар по “42 пилоти вече се записаха за състезанието в Хасково

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.