Спорт

42 пилоти вече се записаха за състезанието в Хасково

42 пилоти вече са заявили участие за четвъртия кръг от шампионата Затворен маршрут, който ще се проведе в събота и неделя в Хасково. Днес изтича срокът за записване, съобщи на пресконференция в общината директорът на състезанието Иван Бакърджиев.

Четири старта ще има на писта Хасково. Квалификациите започват в събота в 12 часа и ще продължат до 18 часа. Състезанието в неделя стартира в 10 часа. Пистата е обезопасена с 320 заграждения и допълнително подсигуряване на някои участъци с гуми. 70 охранители ще се грижат за реда и безопасността на зрителите. Бакърджиев увери, че е направена стриктна организация, която да не ограничава живеещите в квартал „Орфей“ и да ги възпрепятства в придвижването им по обходните маршрути.

Пресконференция

Цялото трасе от 3 120 метра е обхванато от камери, за да бъде проследена надпреварата в реално време. По трасето няма изменения – капацитетът му е за 28 автомобила в една серия.

Писта Хасково – Затворен маршрут се провежда за 11 път. Тази година хасковската публика ще може да аплодира местните пилоти Илия Вачев със „Ситроен Саксо 1600“ и Иван Анастасов с „Рено Меган 2000“. Най-възрастният пилот ще бъде 73-годишният Стоян Апостолов от Бургас.

Шампионатът се организира от Автомобилната федерация със съдействието на община Хасково.

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button