Любопитно

Хасковските творци получиха дипломите си от „World Folk 2020“

Хасковските творци получиха днес дипломите си за съхранение и развитие на световните традиционни народни изкуства, присъдени им от Десетия световен шампионат по фолклор „World Folk 2020“. Отличията им бяха връчени от кмета Станислав Дечев, съобщават от кметството.

Градоначалникът благодари на диригента на Женски хор при Представителен ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“ Тонка Колева, на художествения ръководител на Йоан Захариев и Симона Захариева към Детска градина №15 „Слънце“ Фанка Койнарова и на художествения ръководител на Теодора Евтимова и Михаил Евтимов при ШНП „Зора-Зорничка“ към Народно читалище „Зора-1982“ – Хасково Иванка Топузова.

Награди

„В едно нелеко време вие успяхте да популяризирате на световната сцена българското фолклорно наследство и да покажете, че талантливите български деца и изпълнители творят дори и в условията на световна пандемия. Благодаря ви за приятната изненада, която ни поднесохте, защото за вашето звездно представяне община Хасково беше информирана лично от президента на Европейската асоциация на фолклорните фестивали Калоян Николов. Това е изключително признание за вашия труд и за уникалните таланти на Хасково, които вие откривате и развивате“, каза Дечев.

Награди

Haskovo.info припомня, че Десетият световен шампионат по фолклор „World Folk 2020“ е част от Музикални празници „Euro Folk“. Тази година в него участваха над 100 колектива и индивидуални изпълнители.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button