Хасково

Затвориха за месец Кърджалийска, водата няма да се спира

Булевард „Освобождение“ в Хасково беше затворен за движение на автомобили тази вечер около 19:30 часа в отсечката от кръстовището с улица „Македония“ до кръстовището с булевард „Илинден“. Това беше обявено в началото на седмицата от общината, като причината е подмяната на водопровода.

Работници поставиха заграждания на булеварда и на всички негови пресечки в района. През деня имаше идея първоначално да не се затваря улица „Панорама“, но в крайна сметка и тя беше преградена.

Ремонт

На място беше кметът Станислав Дечев, който съобщи пред Haskovo.info, че ремонтът ще приключи за месец, като се надява дори и по-скоро. Багери ще разкопават булеварда от двата края в участъка, за да върви по-бързо работата. Старата тръба, която е на метър дълбочина, няма да се вади. Новата ще бъде поставена до нея, но по-дълбоко – на около 2 метра. Водата няма да се спира през този един месец, с изключение на финалната фаза, когато новият водопровод трябва да бъде свързан към ВиК-мрежата на Хасково. След ремонта булевардът в отсечката ще бъде преасфалтиран.

Ремонт

Още при затварянето на Кърджалийска имаше шофьори, които се спираха при загражденията и питаха за обходните маршрути. Някои дори настояваха по изключение да бъдат пропуснати, но им беше отказано. Мъж, отсъднал в съседния хотел, пък се чудеше как ще излезе с колата си.

Ремонт

Haskovo.info припомня, че има въведена временна организация на движението по булевард „Освобождение“. Движещите се от булевард „Илинден“ към булевард „България“ се пренасочват по бул. „Илинден“ – бул. „Васил Левски“ – бул. „България“ – кръстовище с бул. „Освобождение“. Движещите се от бул. „България“ към бул. „Илинден“ се пренасочват по бул. „България“ – бул. „Васил Левски“ – бул. „Илинден“ – кръстовище с бул. „Освобождение“. Промените се сигнализират с пътни знаци и схема на обходния маршрут. Допълнително се поставят табели Т17 с надпис „Не важи за живущите“, като при пропускане на МПС на живущите, движението ще се регулира с регулировчик и ще се преустановява работата на машините.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
пука ми за отседналия
пука ми за отседналия
14.10.2020 20:39 20:39

ами мъжа в хотела да пита собственика защо му е опънал парите след като е ясно че днес улицата ще се затваря. хайде номерата на черния мустакат бей да не ни ги пробутвате. вече не минават

Анонимен
Анонимен
14.10.2020 21:56 21:56

Пък на отседналия въобще не му пука нито на кого е хотелът, нито ти кой си. Човекът има право да пита и вероятно ще потърси отговорност от хотела. А такива като тебе дето само си търсят повод да плюят по някого вместо да анализират и разсъждава върху важните неща, цял живот ще си останат само с плюенето.

999
999
15.10.2020 8:46 8:46

Izkluchete sfetofara na bul. Ilinden, nqma smisal ot nego, a na ul. Zarq slojete sfetofar

toi
toi
15.10.2020 9:28 9:28

и табелата като държавата – „Освобождение“ нали е булевард, една табела имате да поръчате и я объркахте!

Back to top button