Любопитно

Хасковски гимназисти направиха „жива карта“ на Европа

Ученици от хасковската Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Никола Вапцаров“ превърнаха баскетболното си игрище в „жива карта“ на Европа.

В инициативата се включиха ученици от 8, 9 и 10 клас. Те бяха разделени на малки екипи, като всеки представляваше държава партньор на гимназията по европейската програма Еразъм+. Всеки екип получи националното знаме на държавата, както и табели на градовете и на училищата партньори. При даден знак задачата на всеки бе да заеме своето място на европейската карта. Партньори на гимназията са 15 училища, фирми и организации от 10 държави. Така училището се включи в отбелязването на европейските Дни на Еразъм.

Карта

През 2020 г. гимназията спечели 4 нови проекта по програмата. Те са за професионална практика, развитие на социални умения и надграждащо обучение съвместно със 7 нови партньори. Сред тях е за нови енергийни източници и зелен транспорт „Go Green“, който предстои да се реализира съвместно с германски и чешки партньори. Пътуванията ще са възможни, когато ситуацията в Европа с коронавируса го позволи.

Карта

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button