Хасково

Общественополезен труд за неспазване на вечерния час

ЗаседаниетоАко непълнолетните не спазват вечерния час да бъдат наказвани с общественополезен труд. Това решиха на заседание ученици от езиковата гимназия, които днес заместиха членовете на областния съвет по здравеопазване, образование и култура.

Младежите решиха, че глобите, които плащат родителите им не са възпитателна мярка. По-добре е този, който извърши нарушението, сам да понесе отговорността за постъпката си.

Учениците от езиковата гимназия решиха още вечерният час за ученици до 14 години да е 21 часа, а за тези от 14 до 18 години – полунощ.

На заседанието на Областния съвет по здравеопазване, образование и култура учениците обсъдиха предимствата на извънкласните дейности и начините да се подобри здравната култура на подрастващите. По този повод те ще депозират свое предложение в РИОКОЗ – Хасково с искане по-често мобилни групи да посещават местните гимназии и да правят на младежите безплатни тестове за СПИН.

Всички идеи от днешното заседание ще бъдат предложени за решение на съответните институции, които отговарят за тях.  На следващото заседание на съвета ще бъде проследено какво се е случило с предложенията.

Haskovo.info припомня, че по повод Деня на ученическото самоуправление постовете на областния управител и неговите заместници бяха поети от ученици от езиковата гимназия в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button