Пуснаха безпилотен самолет на бойните стрелби край Хасково

Регион

Разузнавателен безпилотен самолет е пуснат на бойните стрелби на учебния полигон „Корен“ край Хасково, съобщават от Министерството на отбраната.

Както Haskovo.info писа, там се провежда полево лагерно учение на 4-ти артилерийски полк. Безпилотният самолет – Аеросонда, е разработен за извършване на въздушно разузнаване, наблюдение, добиване на информация по наземни и движещи се цели. Системата може да се използва и като средство за водене на разузнаване на целите на артилерията.

Военни

В системата за управление на огъня бяха разгърнати елементите на управлението на артилерийската група – Тактически оперативен център на 4-ти артилерийски полк, командни пунктове и тактически оперативни центрове на оръдейния и реактивния дивизион, пунктове за управление на огъня на батареите, както и артилерийските предни наблюдателни групи.

Учението беше наблюдавано от заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев.

 

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.