Регион

Палят огъня на поетичните дни в Димитровград

Община ДимитровградТрадиционните дни на поезията „Пеньо Пенев“ стартират днес в Димитровград. Официалното откриване на 21-то издание на литературните празници ще бъде тази вечер на сцената на бул. „България“. Ученици от местната езикова гимназия „Д-р Иван Богоров“ ще изнесат музикално-поетичен спектакъл по стихове на „поета с ватенката“. Веднага след това тържествено ще бъде запален Огъня на поезията, а в Градската библиотека ще бъде представена изложба на участниците в средношколския пленер „Градът и поетът“.

Програмата на дните тази вечер включва още връчване на наградите от пленера и регионалните ученически конкурси за стихотворение и есе, творческа вечер на местни и гостуващи творци, презентация на поетичния атлас „Добро утро, Димитровград!“ с притурка „Лауреати на литературната награда „Пеньо Пенев“. Ще бъде представена и четириезична стихосбирка „Жребий“ със стихове на певеца на бригадирското движение.

Кулминацията на литературните дни ще бъде утре, когато ще бъдат връчени националната и международна литературна награда на името на Пеньо Пенев. Техни носители тази година са известната поетеса Екатерина Йосифова и турския автор Йоздемир Индже.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button