Външни публикации

Как да изберете мъжко яке според фигурата си (и да изглеждате супер добре)

Сигурно ви се е случвало много пъти да видите едно хубаво мъжко яке, да го премерите и да се окаже, че изобщо не изглеждате така, както сте очаквали. Лесно е човек да се отчая в така ситуация и да си каже “На мен никога нищо не ми стои както трябва”. Това обаче е абсолютно несправедливо обвинение към самите вас. Не е проблемът във фигурата ви, а в якето. Или по-точно във факта, че не всяко мъжко яке подхожда на всеки тип фигура. Това не прави нито мъжете, нито якетата лоши, просто неподходящи един за друг. Как обаче да изберете мъжко яке според формата на тялото си, за да се чувствате наистина добре? По-лесно е, отколкото очаквате.

Нека първо разгледаме трите типа мъжки фигури – триъгълник, обърнат триъгълник и квадрат.

Фигура тип триъгълник и подходящите за нея модели мъжко яке

Това е най-често срещаният тип мъжка фигура. Раменете са със стандартна ширина, а надолу торсът леко се разширява. Колкото и добре да поддържате тялото си, с времето е много вероятно тялото ви да стане точно такова. Това е въпрос на генетика, не толкова на спорт.

За мъжете с фигура тип триъгълник са подходящи модели с твърди, добре оформени рамена. Такива модели са кожените рокерски якета, някои от моделите дънкови якета и палтата тип сако.

Добър вариант за зимно яке за вас би бил и модел с голяма качулка, който да даде визуално ширина на горната част на тялото и така да се балансира фигурата.

Избягвайте ярките цветове и декорациите в средата на дрехата. Това ще привлече внимание към широкия ви ханш. Вашите цветове са графитено, тъмно синьо и черно.

Фигура тип обърнат триъгълник и подходящите за нея модели мъжко яке

Добре развитите гърди и рамене правят горната част на тялото ви значително по-широка от ханша. Вероятно прекарвате часове във фитнеса всяка седмица и това ви се отплаща щедро. Вашата фигура се определя като обърнат триъгълник – върхът е на нивото на пъпа, а широката му част при раменете.

Когато избирате яке, за вас е важно да изберете от т.нар. fit модели – те имат леко стесняване в талията и ще подчертаят добре оформената ви фигура.

С вашето телосложение, особено ако сте с ръст над средния, спокойно можете да носите и големи пухкави якета с дължина под дупето. Няма опасност да се “загубите” в якето.

Избягвайте якета с твърди рамене, защото ще се наруши баланса и ще изглеждате с прекалено широка горна част и тесен ханш и крака.

Фигура тип квадрат и подходящите за нея подходящите за нея модели мъжко яке

Мъжете, които попадат в тази група, са с еднакво широки ханш и рамене. Ако прекараме мислени линии от рамо до рамо и по продължението на ханша, ще се получи квадрат.

При такъв тип телесна структура, заложете на модели яке, които придават малко ширина на раменете. Избирайте якета, които са добре скроени, с “твърда” форма, каквито са рокерските якета, вълнените зимни палта и саката.

Добре оформените рамене на дрехата ще придадат този характер на фигурата, който ще ви помогне да изглеждате наистина стилно.

При модели с права кройка можете да добавите шал като акцент, който да привлича вниманието към горната част на тялото ви.

Голям избор от мъжки якета за всеки тип мъжка фигура ще намерите в сайта на Bolf.bg

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button