Регион

Дете от Свиленград се нуждае от спешна бъбречна трансплантация

12-годишният Бончо Ангелов от Свиленград вече месеци наред се бори със заболяване на бъбреците, непрекъснато се налага да пътува със семейството си до София и да лежи в болници.

Последните месеци страда от прогресираща бъбречна недостатъчност. На 2 октомври в „Пирогов“ са се опитали да поставят стент на бъбрека, но безуспешно. В момента детето е с катетър. Единственото спасение е извършване на бъбречна трансплантация. Чрез платформата „Живот за теб“ за лечение в Турция търсят екип, който да може да извърши успешно необходимата животоспасяваща трансплантация. Мерилин Хасанова – управител на платформата, вече е организирала консултация с един от най-добрите турски екипи, които планират да извършат трансплантацията чрез роботична хирургия. Получили са и официална оферта за извършване на трансплантацията.

Необходимо е детето и родителите в най-скоро време да постъпят за лечение в турската болница, за да се извърши животоспасяващата бъбречна трансплантация. Донор ще бъде бабата или дядото на Бончо. Семейството има финансови затруднения и няма да може за толкова кратко време да събере нужните 30 000 евро. Родителите молят всички добри хора, ако имат възможност да помогнат в тази трудна борба. Организира се и благотворителна кампания – ТУК.

Дарителска сметка:

IBAN: BG57DEMI92405400265885

BIC: DEMIBGSF

Титуляр: Бончо Зоев Ангелов

В полза на: Бончо Зоев Ангелов

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
16.10.2020 9:33 9:33

Как мога да помогна финансово директно на момчето, без да минават парите през агенцията?
Банковата сметка на семейството ли е или на агенцията?

Анонимен
Анонимен
16.10.2020 9:46 9:46
Отговор до  Анонимен

Нали виждате, че титуляр на сметката е момчето. Какво точно питате?

Жанет
Жанет
01.05.2022 19:02 19:02

За трансплантации в Турция се обърнете на един от най-добрите представители за български пациенти господин Кайлитски.
Тел:0887688991
Извършват както кръстосано така и трансплантации с несъвместики кръвни групи.
Успех на всички.

Back to top button