Любопитно

35 г. по-късно хасковският театър се връща към „Грешката е вярна“

35 г. по-късно хасковският театър „Иван Димов“ отново се връща към една от емблематичните пиеси на всепризнатия майстор на комедията Дарио Фо – „Грешката е вярна“.

През сезон 1985 – 1986 г. режисьорът Андрей Аврамов избира за главната роля Иван Савов. Сега актьорът се е амбицирал да представи своето режисьорско виждане за пиесата. В главната роля сега – на Антонио/Двойника, е директорът на театъра Стелиян Николов. Той ще си партнира с познати на публиката имена като Николета Малчева, Иванка Шекерова, Димитър Атанасов – Шърата, Емануил Костадинов. В спектакъла са още Пилю Пилев, а дебют на хасковска сцена ще направи младата актриса Савина Башлийска.

Театър

Премиерата е насрочена за 26 ноември. Иван Савов е поставял на хасковска сцена още „Любовникът“, „Испанска афера“, „Вдовиците“, „Паола и лъвовете“, „Различен от всички“.

Театър

Хитовата комедия „Заложи на сигурно“ със звездния състав – Асен Блатечки, Малин Кръстев и Димитър Бакалов, ще се играе в театъра на знаковата дата 10 ноември. Детските заглавия са „Пинокио“ и „Кой е по-хитър“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button