Хасково

Внесоха в хасковския съд делото за близо 300 кг. хероин срещу Селман, който обяви гладна стачка

Обвинителният акт срещу 41-годишния турски гражданин Селман Йоздемир за контрабандата на близо 300 кг. хероин за 26 млн. лв. е внесен в Хасковския окръжен съд, съобщават от прокуратурата.

Haskovo.info припомня, че 36-годишният ирански шофьор Сеидмохамадхас Рамазани беше задържан на 14 април 2019 г. на ГКПП „Капитан Андреево“ след щателна митическа проверка на управлявания от него камион, при която беше открито голямото количество дрога.

Шофьорът беше освободен преди време срещу парична гаранция от Окръжна прокуратура – Хасково. Наказателното производство спрямо него вече е прекратено, защото не са събрани доказателства за съпричастност.

Престъплението, в което е обвинен Йоздемир е, че като помагач в съучастие с друго лице, което се издирва, е съпричастен в контрабанда на изключително голямо количество наркотици. За него се предвижда затвор от 15 до 20 години и глоба от 200 000 до 300 000 лв. Камионът е тръгнал от Техеран и е трябвало да стигне до фирма в Пловдив. Два дни преди товарният автомобил да пристигне у нас, собственикът на фирмата е напуснал страната и е обявен за международно издирване.

Както Haskovo.info писа, на последното съдебно заседание по молба на Селман за изменение на мярката му в по-лека беше извикана линейка, защото му прилоша. По-рано той беше обявил гладна стачка в ареста, защото е единственият задържан за контрабандата.

Предстои Окръжен съд – Хасково да насрочи разпоредително заседание по делото.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button