Любопитно

Подредиха „Пъстри мигове“ в Младежкия център, следва фестивал по живопис

Изложбата „Пъстри мигове“ на арт школа „Дъга“ с ръководител Даниел Русев беше открита тази вечер във фоайето на Младежкия център.

Творбите на децата представят техните първи стъпки в портретната живопис и са комбинация от различни техники като акварел, акрил и пастел. Освен рисунки, са представени и керамични фигури, които са изработени от традиционните материали – глина, различни видове глазури и оцветители. Една голяма част от изложбата, посветена на 20-годишнината на Младежкия център, е създадена през летните месеци.

Изложба

В неделя от 10:30 часа в парк „Кенана“ ще е пленерът за децата и младежите от школите „Дъга“ и „Пастело“. Това е първият етап от Младежки фестивал по живопис под надслов „В близост до природата“. Даниел Русев ще въведе участниците в пленера в спецификата на рисуването на открито. На всеки участник ще бъдат осигурени статив, бои, четки, платно, палитри, както и маска за еднократна употреба. На пленера участниците ще усвоят законите на линейната и въздушната перспектива.

Изложба с всички творби от пленера ще е вторият етап от фестивала. Проявата е финансирана по проект за младежки дейности на община Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
иэкуство
иэкуство
17.10.2020 8:23 8:23

Скоро очакваме и панаир на живопистта

Back to top button