Хасково

1 700 в областта празнуват Световния ден на сестринството

Ежедневието в болницата1 700 професионалисти по здравни грижи от област Хасково празнуват днес своя празник. Една част от тях са в чужбина, но въпреки всичко ще отбележат днешния ден, съобщи за Haskovo.info председателят на регионалната колегия Кресемирка Янева.

Тя допълни, че Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи има създадени 24 дружества в областта

Искам да пожелая на колегите здраве, щастие и професионално удовлетворение. Нека даряват усмивки на пациентите и да носят в сърцата си милосърдие и достойнство, каза Кресемирка Янева.

Световния ден на сестринството ще бъде официално отбелязан на национално ниво от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи на 20 и 21 май. Тогава ще се проведе и националния кастинг на асоциацията. Номинирани от областта са старшата сестра от МБАЛ – Хасково Лилия Соколова и редовата сестра и председател на регионалната колегия – Кресемирка Янева. „Това стана на тържество на регионалната колегия в края на април“, обясни Янева. Тогава грамоти за отличие за най-добър здравен професионалист получиха 47 човека от областта. От тях 15 бяха дадени за особен принос на съсловната организация.

Сред отличените са шефката на РД „Социално подпомагане“ Грета Иванова, фелдшерът от Психо диспансера в кв. „Болярово“ Стоян Стоянов, старшата медицинска сестра от Димитровград Делка Михайлова и главната сестра на МБАЛ – Харманли Кина Цанова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button