Хасково

16 гимназии се представят на панорама на средното образование

Панорама на средното образование 2010Панорама на средното образование стартира в Младежки център Хасково. Днес и утре кандидат- гимназистите могат да разгледат щандовете на 16 училища и да се информират за специалностите, които те предлагат. Изложението е организирано от регионалния инспекторат по образование и центъра.

68 професионални паралелки след 8 клас предлагат гимназиите в хасковска област тази година, съобщи експертът от РИО Дарина Станчева. 40 са паралелките след 7 клас. От тят 16 са професионални.

Новото тази година са трите вечерни паралелки, разкрити по желание на бизнеса. В Ивайловград и Харманли ще се учи лозаро- винарство, а в Димитровград – готварство.

Панорама на средното образование 2010И тази година свободните места в гимназиите са повече от кандидатите за тях, така че отново ще има закрити класове, но те ще са по-малко, тъй като приемът е оптимизиран, коментира Дарина Станчева.

Панорамата на средното образование бе открита от началника на образователния инспекторат Иван Панайотов. Поздравление към гостите поднесе ученичката от музикалната паралелка на димитровградското СОУ „Васил Левски“ Илиана Карамфилова.

 Панорама на средното образование 2010  Панорама на средното образование 2010
 Панорама на средното образование 2010  Илиана Карамфилова

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button