Хасково

С 1.3 млн. лв. ремонтират подхода към монумента „Св. Богородица“ в Хасково

С над 1.3 млн. лв. ще бъде извършена рехабилитация и реконструкция на подхода към монумента „Света Богородица“ в Хасково, съобщават от общината.

Кметът Станислав Дечев и ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ Деница Николова са подписали договор за финансиране. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 1 017 446 лв. Срокът за изпълнение на проекта е 28 месеца от датата на подписване на договора.

Проектът е разделен на три етапа. Първият обхваща пространството между улиците „Родопи“ и „Панорама“. Там ще се ремонтират подходът и централното стълбище, ще се оформи зона за отдих с беседки, пейки и парково обзавеждане, ще се създаде нова паркова среда с озеленяване и залесяване с широколистни и иглолистни видове.

Вторият етап обхваща района между улиците „Добруджа“ и „Панорама“. Там ще се ремонтират двойните стълбища и ще се изгради достъпна зона за отдих и спорт. Най-атрактивният елемент от този проект е изграждането на зелена стена от декоративни растения с надпис „Хасково“. Той ще бъде в подножието на Монумента „Света Богородица“ в най-горната част на подхода под улица „Панорама“. От там ще започне и велоалеята. Тя ще бъде естествено продължена и завършена в подобект три. Той ще се изгради със собствено финансиране от община Хасково и ще стигне до жилищната част между улиците „Родопи“ и „Панорама“.

Цялата площ, която ще се преобрази и облагороди в рамките на този проект е над 23 000 квадратни метра. Тя ще бъде естествена връзка между центъра на града и парк „Ямача“, а чрез реализирането на проекта ще се постигне цялостен завършен облик на тази централна зона за отдих и туризъм в сърцето на Хасково.

Предстои да бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнител на проекта. Той е базиран на целите, заложени в Интегрирания план за развитие на град Хасково.

 

Ремонт

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Георги
Георги
20.10.2020 13:43 13:43

Пак ли ще крадете пари! Много скъпи тези стълби,ескалатор ли ще правите бе!

Гост
Гост
20.10.2020 16:06 16:06

Тия пари вече за нищо ги нямате, с милион и триста хиляди лева една нормална фирма може да оправи проблемите на целия център, крадци долни!!!

Pepeto
Pepeto
20.10.2020 18:04 18:04
Отговор до  Гост

Безобразно крадлива хунта ни управлява!!!

Янко Митев
Янко Митев
20.10.2020 16:09 16:09

А сега кажете че проекта е спечелен още от времето на Георги Иванов. Защо го премълчавате? Пишете и какви проекти са спечелени от Беливанов и новото ръководство и не забравяйте да ни информирате кой е спечелил обществената поръчка? Макар че е ясно кой!

ГерБСПар
ГерБСПар
20.10.2020 17:12 17:12

Ба си крадливите ГЕРБ-жии! Тия милиони за нищо ги нямат, когато идват от народния джоб.

Back to top button