Профилактични прегледи проведе организацията на онкоболните в Хасково

Хасково

Организацията на онкоболните „Живот“ в Хасково уреди профилактични ехографски прегледи. Поводът бе Международният ден за борба с рака на гърдата.

24 жени, половината от които на възраст между 35 и 45 години, преминаха през прегледа. На 6 от тях бе препоръчано самонаблюдение, редовни прегледи, консултация с мамолог. Една от жените бе посъветвана веднага да се прегледа при хирург.

Хората са уплашени от коронавируса и заради това отлагат провеждане на профилактични прегледи. Това е предпоставка за откриване на заболяването в по-късен етап на развитие, което от своя страна затруднява лечението, коментира председателят на сдружение „Живот“ Минка Арабаджиева.

5 коментара

  • Този безплатен преглед е пълен фарс. Бях решила веднъж и аз да се запиша на нещо безплатно и разбрах че безплатен обяд няма.Записах се ,отидох и останах разочарована ,влизаш в една малка стая беше много мръсно и мизерно ,дори и ехограф нямаше, дори ме беше гнус да седна на кушетката.Опипаме само и това е. ЖЕНИ ,НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ САМО СИ ГУБИТЕ ВРМЕТО

  • И мен излъгаха днес,със запазен час,чакахме 10 жени близо един час пред първи кабинет.ИЗМАМА.Показа се някаква жена от онкото позната на едни хора от чакащите и каза,че доктора бил нещо болен и нямало да слезне.

  • Очевидно коментарите се отнасят за други профилактични прегледи,които не са организирани от асоциацията на онкоболните „Живот“.Нашите прегледи се извършваха на ехограф от друг лекар в Центъра за възстановяване на онкоболни в сградата на Малкия бизнес център и всички жени бяха благодарни и доволни.Получило се е объркване и недоразумение заради статията.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.