Любопитно

Училищно радио готви първо предаване за Деня на народните будители

Училищното радио на хасковското СУ „Васил Левски“ подготвя първото си предаване по повод Деня на народните будители.

Днес децата от клубовете „Млад журналист“ и „Млад фотограф“ към училището и техните ръководители се срещнаха с кмета Станислав Дечев, с когото направиха първото си интервю, съобщават от общината. Първият въпрос към градоначалника беше как се е празнувал Деня на будителите, когато той е бил ученик. Дечев разказа на младите журналисти, че когато той е бил ученик, този ден е бил отменен като празник и че едва след падането на режима след 10 ноември, Денят на народните будители е възстановен.

Радио

Кой е бил любимият предмет на кмета в училище? Какво работи кметът? Каква е сега епидемичната обстановка в Хасково и може ли отново да се премине към дистанционно обучение? Какво предстои да бъде направено в Хасково, за да стане по-красив град? Това са само част от въпросите на радио-репортерите. Отговорите на тези и на още интересни питания, ще чуят слушателите на радио „Васил Левски“ в рубриката „Гостът днес“. Автори и водещи на програмата са шестокласниците Галина Йорданова, Богдан Стойков, Божидара Илиева, Камелия Джамбазова, Кристиян Софрониески, Мерве Юксел, Аликаан Кафеджи. Ръководител на клуб „Млад журналист“ е кореспондентът на БНР за Хасковска област Дора Атанасова, а на клуб „Млад фотограф“ е Димитър Ерфандов.

Радио

Очаквам следващите си срещи с вас, защото най-креативните идеи в моята работа са ми подсказали децата и младите хора, каза Дечев. Кметът пожела на бъдещите журналисти успехи и да работят така, че излъчванията на радио „Васил Левски“ да продължат и след като те завършат училище.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button