Хасково

До 15 г. затвор грозят работника в траурната агенция хванат с кокаина за 315 000 лв.

От 5 до 15 г. затвор и глоба от 20 000 до 100 000 лв. грозят 50-годишния Яни Попов, който беше арестуван през уикенда с 900 грама кокаин за 314 965 лв. в Димитровград.

Това стана ясно на днешното съдебно заседание по искане на прокуратурата за налагане спрямо Попов на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Haskovo.info припомня, че мъжът е от Сливен, но работи в траурна агенция в Димитровград. Полицаите го арестуваха в момент на изравяне от тайник на черен плик до агенцията. Бурканът е бил, пълен с кокаин, като от тайника са изровени още 3 буркана с дрогата. В склада на агенцията бяха открити 2 електронни везни, множество празни полиетиленови пликове с клипси и още 350 грама кокаин. В калъфа на телефона му е намерено и пликче с кокаин с тегло 0.6 грама.

Защитата на обвиняемия поиска по-лека мярка заради здравословни проблеми. Според съда обаче за неговото заболяване не се изисква болнично лечение. Окръжните магистрати приеха, че има обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Не е налице завишена опасност да се укрие, но има такава да извърши друго престъпление. Така Попов беше оставен в ареста.

Определението на съда може да се обжалва пред Пловдивския апелативен съд.

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button