8 са бездомниците в Хасково, подслоняват ги в банята в „Република“

Хасково

За поредна година от община Хасково възнамеряват да подслонят през зимата бездомниците в Обществената къпалня на улица „Единство“ в квартал „Република“.

Предложението на кмета Станислав Дечев ще бъде разгледано на октомврийската сесия на общинския съвет. Става въпрос за втория етаж на сградата, който е със самостоятелен вход, санитарен възел и коридор към него, което го прави достъпен и лесно охраняем. Бездомните няма да пребивават постоянно, а помещенията ще се позват от 17:30 до 9 часа. В тях ще има две легла, а при недостиг ще се осигурят и допълнително. Отоплението ще е с климатици. Услугата ще е от 1 декември 2020 г. до 31 март 2021 г.

От Социално подпомагане съобщиха за Haskovo.info, че към момента регистрираните бездомни лица на територията на община Хасково са 8. През зимата обаче те се увеличавали.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.