Подпомагат с 22 400 лв. футболният „Хасково“ и хандбалният „Асти“

Спорт

С 22 400 лв. да бъдат безвъзмездно подпомогнати ОФК „Хасково“ и хандбалният „Асти 91“ предлага с докладна за октомврийската сесия на общинския съвет Постоянната комисия по спорт, туризъм и младежки дейности.

Това са единствените мъжки отбори в общината, съставени предимно от местни състезатели. Средствата са необходими за преки разходи за транспорт, обслужване на състезателни срещи – възнаграждения и посрещане на съдии, делегати, лекар, охрана и други, както и за храна и екипировка, се казва в докладната.

Предложението е футболният „Хасково“ да се подпомогне със 17 000 лв., а хандбалният „Асти 91“ – с 5 400 лв. Средствата ще са от резерва за непредвидени и неотложни нужди на община Хасково.

Междувременно в Хасково се задава хандбален уикенд. В събота са мачовете от националната група на 16-годишните девойки с участието на 4 отбора, а в неделя е сблъсъкът на хандбалистите срещу силния отбор на Шумен. Срещата е от 15 часа.

Един коментар по “Подпомагат с 22 400 лв. футболният „Хасково“ и хандбалният „Асти“

  • ЗА СПОРТ КАТО ФУТБОЛА ТОВА СА МАЛКО ПАРИ.СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА ХАНДБАЛНИЯ ОТБОР.ДАНО ОБЩИНАТА ДА ПРОДЪЛЖИ ДА ПОМАГА НА СПОРТА В ХАСКОВО И ДА ВЗЕМЕ ЗА ПРИМЕР ЕДНА МОНТАНА.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.