Хасково

Предлагат „джобове“ за паркиране по натоварените улици в Хасково

Да се изградят „джобове“ за паркиране по тротоарите на натоварените улици и булеварди в Хасково предлага общинският съветник от ГЕРБ Тодор Кръшков.

Той е вносител на докладна за октомврийската сесия на общинския съвет за създаване на комисия за обособяване на нови места за спиране и престой на натоварени улици в Хасково. В нея се посочва, че автомобилният трафик по улиците на Хасково, особено в пиковите часове, е изключително натоварен, като някои улици са почти непроходими. Дават се за пример улиците „Св. св. Кирил и Методий“, „Добруджа“, „Стара планина“, както и основните булеварди, където се преминава трудно заради паркираните в нарушение коли. В същото време много от тротоарите са широки повече от 3 – 4 метра. Посочват се тротоарите пред магазин „Метроном“ на улица „Добруджа“ и този пред магазин „Нелина“ до съдебната палата, които са с ширина по 8 метра. Спирането там е забранено, което се нарушава постоянно, а ресурсът на полицията не е достатъчен за ефективен контрол.

По тази причина се предлага пространството на част от тротоарите да се използва рационално, като се оформят „джобове“ между уличните дървета, подобни на тези за контейнерите за смет, където автомбилите да могат да паркират, за да освободят платното за нормално движение. Такива места трябва да се обозначат със съответната маркировка и пътни знаци.

В докладната се казва още, че до 30 ноември комисията трябва да изготви доклад за работата си с представяне на списък на улиците, както и конкретните предложения за обособяване на нови места за спиране и престой върху част от тротоарите при спазване на законовите разпоредби.

12 коментара

 1. От цялата работа накрая ще намажат собствениците на търговските обекти пред които ще се изградят „джобовете“

 2. Кръшков как премери осем метра широк тротоар до м-н Нелина до съда бе?????
  По диагонал или на осем ракии????Ти знаеш ли виобще колко е осем метра че май по скоро знаеш колко са осем ракии!!!!????

 3. Безумията с меренето на тротоари няма да коментирам.

  Само ще задам два въпроса:
  Капацитетът на паркоместата, разположени около натоварените улици и булеварди, запълнен ли е?
  Какво налага абдикирането от въвеждане на ред в движението?

  Добавянето на хаос в хаоса не решава проблеми, а ги задълбочава, уважаема комисия! Не гледайте, къде има половин метър повече тротоар, защото за обратното има много повече примери! Слезте от автомобилите си и се огледайте. Паркирахте неправилно, нали? Спокойно, няма кой дори да ви направи забележка…

 4. Да се отворят всички улици без изход които в центъра са много и по този начин ще се разтовари трафика по основните пътни артерии.

 5. В града има достатъчно паркинги, които стоят празни, защото са подарени на една „Наша“ на Стъню фирма с на Стъню близка собственичка! Колко са близки – те си знаят, ама факт е, че на т.н. търг друг кандидат освен тая фирма НЯМАШЕ. И така за десет години напред. А като изтекат за още 20 години напред – може и без наем. Щото жината има унака да храни и да отглежда. Пък нейната челяд не живее скромно като всички обикновени граждани!

 6. Имат ресурс полицията но пишат само на трошляците като видят лъскава кола и бягат Днес бяс свидетел как на преслав и марин дринов до френската пекарна стана тапа бмв 7 серия затапи улицата за 7 -8 минути

 7. Правилно предложение!
  Да се направи като пред м-н „Килера“ до „Лебеда“!

  1. Там преместиха спирката… да не говорим, солко по-важни неща има за коригиране от това! Както пишат по-горе защо е нужен джоб до Нелина, когато паркингът отсреща пустее и могат да се отделят няколко места – както направиха с централния пазар!

 8. заради джобовете ще трябва да се отклонява движението, вижте кошмара по Кърджалийска, само че в целия град, ще раздават хеликоптели докат ги направят тия жобове

 9. Направете първо канали да се изтича водата в реката. Години наред се наводнява градът при по-силен дъжд в частта около реката. И после ги мислете тротоарите. Малко приоритети имайте, срамота

 10. Защо тая Комфортната е заграбила паркингите на целия град. Какви заслуги има тази далавераджийка, гонена от държавна работа,защото не може да работи човешки с да се разбира с хора! Тия цъдки от злоба са и избили. И със всичките си пари не може се разкраси – защото злобата и гнойта в душата хи разяждат и от вън и от вътре! Пазете се от такива вампирки!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button